Saker att tänka på inför ditt hamsterköp

Funderar du på att skaffa hamster? Det är verkligen jättekul, men vissa saker kan vara bra att tänka på innan!
 
-Har du råd? En hamster kostar lite pengar, det är bara så. De behöver torrfoder, grönsaker, protein, vatten, bur, inredning och mycket mycket mer. För att dra ner lite på kostnaden så är det bra att göra inredningen av sånt man har hemma, som tomma äggkartonger, flingpaket, Toarullar osv.
-Har du tid? En hamster är tidskrävande. De behöver nytt färskt vatten varje dag, nytt torrfoder när det behövs, lite färskmat varje dag och lite spring och lek utanför buren varje dag i exempelvis en hage, ett badkar med stängd propp och en handduk på botten eller varför inte i ett hamstersäkrat rum utan sladdar eller små hål. 
-Har du Kunskap? Det viktigaste med alla djur är att inte göra ett akutköp. Läs  mycket om den hamsterart du är intresserad av innan. Vissa saker är lätta att missa som man ångrar länge efteråt. Sådana saler kan exempelvis vara att dvärghamstrar (utom kinesisk dvärghamster) ska leva i par (såklart finns det undantag) och att man inte ska ha för små hjul och sådant. Det finns jättemånga bra sidor på nätet. Två bra forum för hamstersnack är dvärghamster.ifokus.se och hamster.ifokus.se ! Et. Tips är också att kolla runt på olika uppfödares sidor om fakta.
 
Dehär tre sakerna kan vara bra att tänka på inför ditt köp. Självklart finns det många fler saker, men dehär tre frågorna är bra att börja med. Om svaret är nej på någon av frågorna kanske du helt enkelt inte ska skaffa hamster. När du hittat rätt art för dig låvar jag nästan att du kommer att få ett mysigt roligt hamsterliv och aldrig kommer kunna sluta med dem här underbara varelserna!
De två vintervita systrarna Yalda (till vänster) och Epifania (till höger) myser i sin matskål. Yalda är agouti och Epifania är agouti pearl.
Foto: Thimea från ifokus
Text: Etty (Jag)
 

Kommentarer
Denise M säger:

Jätte bra och smart text!

2013-07-22 | 11:07:12
Bloggadress: http://rosadiddan.123minsida.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback