Städade buren

 
Städade buren idag. Först tog jag ut det gamla spånet, sedan skurade jag ur lådan och efetr att den hade torkat så hällde jag på nytt spån + toalätt och inredde. Vad tycks?
 
I buren är: ett trevånings trähus, ett kokosnöthus, en träpinnsbro, en trästock med hål i, två matskålar till torrfodret (en röd hjärtformad och en vit rund med en bild av en hamster) , en liten rund grön skål till färskmat, en beige keramik sandbadsskål och vattenflaskan (fast bara pipen sticker in). Som bottenmaterial har jag ca 60% spån och ca 40% toa-lätt.

Ny inredning:

 
 
Vanliga buren: Tema Trä
Lekburen: Tema kartong
 
oj, vad de gillar lekburens nya inredning!

Gör dina egna hinder

 
1. Dethär behöver du: sax, 4 grillpinnar och två tomma toarullar! 2. Klipp av grillpinnarna på mitten med hjälp av saxen! 3. Gör hål i toarullarna med grillpinnarna! 4. Gör hål hela vägen upp! 5. Sätt i så många grillpinnar du vill ha! KLART!

Filmkväll med hamstrarna

 
Sitter och kollar på film och har hamstrarna i en hage på golvet sålänge. sedan tar jag upp de var och en ibland och myser lite.

Farlig mat

Dethär bör du ej ge dina hamstrar:
Avokado är farligt för hamstrar och många andra djur
Citrusfrukter är för stark för hamsterns mage
Rå kyckling kan innehålla farliga bakterier
Kryddad mat bör ej heller ges
 
Sedan finns det såklart andra saker som inte bör ges så ofta/egentligen inte alls men här är en lista på de vanligaste farliga sakerna Som absolut INTE ska ges till hamstrar.

Dagens färskmat

 
 
Idag serveras: fyra kikärtor, lite kokad okryddad  pasta, lite knäckebröd samt paprika.
 

Gårdagens färskmat

 
Igår serverades: fyra kikärtor, havregrynsgröt och hemmagjord barnmat.